9 клас Історія України. Тести

пʼятницю

Богдан-Зиновій Хмельницький 2008_Bogdan-Zynoviy.Khmelnitskiy.



Жанр: історичний 
Країна: Україна 
Режисер: Микола Мащенко 
Актори: Володимир Абазопуло, Сергій Джигурда, Білял Білялов, Віктор Кручина, Микола Боклан, Віталій Розстальний, Лілія Кузнєцова, Анатолій Чумаченько, Ірма Вітовськая, Тарас Денисенко, Михайло Конечний, Остап Ступка
Основою сюжету фільму є один із найважчих і вкрай трагічних часів визвольної боротьби українського народу проти влади шляхтської Польщі (1648 - 1657 років.) битву під містом Збаражем, що на сучасній Тернопільщині. На чолі з Богданом-Зіновієм Хмельницьким його козацьке військо взяло в міцне оточення місто Збараж, польська шляхта яку очолював лютий ворог нашої України Ярема Вишневецький, опинилася в козацьких тенетах: в них закінчилися харчі, почався мор і почалися хвороби; Я. Вишневецький слав десятки гінців до короля Польщі з проханнями про допомогу, але ні один з тих гінців не зміг прорватися через козаків. Здавалося б, незабаром козацтво запорізьке святкуватиме свою остаточну перемогу, але сталося те, що не очікувалося - зрадою обернувся для Богдана Хмельницького мирний союз з Ханом Криму Ісламом-Гіреєм: посеред запеклого бою його орда покинула поле битви.
Богдан-Зіновій Хмельницький опинився перед дуже важким вибором, або здобути дуже великою ціною перемогу над Польщею, втопивши Україну у крові, або дати свою згоду на принизливі і дуже невигідні умови угоди миру. Величезні втрати війська, зрада найближчих союзників, сімейна трагедія - це лиш тільки частина з тих мук, що впали на плечі великого Гетьмана України. В цій кінострічці режисери намагалися показати, те, що гетьман Хмельницький був великим полководцем і стратегом й водночас був простою людиною зі своїми недоліками, своїми слабостями, своїми страхами і проблемами.
  • Лицензия
    • Стандартная лицензия YouTube

Немає коментарів:

Дописати коментар